image1

Voor bewustwording en verbinding met wie jij in essentie bent

Voor bewustwording en verbinding met wie jij in essentie bent

Voor bewustwording en verbinding met wie jij in essentie bent Voor bewustwording en verbinding met wie jij in essentie bent

Achtergrondinformatie over de technieken

Het Body, Mind, Heart & Soul introductieprogramma focust zich specifiek op leren te 'Vertragen', 'Leven in het moment' en het 'Vergroten van jouw bewustzijn'. Hiervoor wordt de unieke combinatie van Mindfulness, Coaching en Lichaamswerk ingezet (Yin Yoga en technieken gebaseerd op Tai Chi). Er is bewust gekozen voor een combinatie van deze technieken omdat ze elkaar enerzijds aanvullen en anderzijds veel overeenkomsten hebben. Hierdoor ervaar je een groter leereffect. Wat deze technieken precíes inhouden lees je hier onder. 

image2
image3
image4

Mindfulness

Je kunt ‘mindfulness’ vertalen met ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’. Het betekent simpelweg: Met bewuste aandacht in het moment aanwezig zijn en geen oordeel scheppen. Elke gedachte, elk gevoel en elke lichamelijke sensatie toelaten zonder er iets aan te willen veranderen. Zodra je aandacht hebt voor het moment en je je gedachten kunt observeren en laten varen, ontdek je dat je gedachten ‘slechts’ gedachten zijn. Gedachten die we als waarheid neigen te zien en die onnodig veel stress kunnen veroorzaken. Maar, je hèbt alleen maar gedachten, je bènt ze niet. Mensen die ‘mindfull’ zijn merken op dat ze makkelijker uit het hoofd komen, sneller de eigen gemoedstoestand herkennen, creatiever zijn, minder stress ervaren, zich beter kunnen concentreren en bewuster keuzes kunnen maken in plaats van automatisch te reageren.

Coaching

Coaching helpt mensen hun zelfgekozen doelstellingen te bereiken en problemen te overwinnen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de talenten en vaardigheden die ieder al in zich heeft. Waardoor hij/zij optimaal zelfinzicht verkrijgt en de oplossing volledig vanuit hem/haar zelf komt. Dit wordt gedaan in een veilige omgeving waarbij een coach geen oordelen heeft en bij wie de informatie die jij deelt compleet veilig is. Een coach helpt je focussen en concentreren op je eigen persoonlijke doelen, gericht op wat jij wil in het leven en niet wat anderen willen of van jou verwachten. Daarnaast is een coach een spiegel, iemand die jou kan laten zien wat je sterkte punten en ontwikkelpunten zijn. 

Lichaamswerk: Yin Yoga

Yin Yoga is één van de rustigste vormen van yoga waarbij de houdingen langere tijd worden aangehouden (3- 5 minuten per houding). Zo ontspannen je spieren en rekt het dieper gelegen bindweefsel waardoor gewrichten soepel blijven. Door het loslaten en ontspannen van de spieren, komen spanningen en stress in het lichaam los. Ook stimuleert de stretch van de houdingen bepaalde meridianen die door ons hele lichaam lopen, waardoor je de doorstroming van Chi (levensenergie) stimuleert. Tijdens de houdingen richt je de aandacht op je ademhaling waardoor je in een meditatieve staat raakt wat voor een ontspannen gevoel zorgt. Met Yin Yoga gebruik je je lichaam niet om in een houding te komen, maar gebruik je de houding juist om je lichaam beter te voelen. Hierbij ontdek je je grenzen en ervaar je wat voor gedachten er bij je opkomen en wat er gebeurt in het lichaam. Yin Yoga draait ook om het loslaten van de controle, overgave en acceptatie doordat je je minutenlang overgeeft aan één houding. 

Tai chi

Tai chi is een combinatie van eeuwenoude ontspannings- en gezondheidstechnieken zoals soepelheids- en ademhalingsoefeningen, meditatieve trainingen en aanvals- en verdedigingstechnieken. Het bestaat uit een evenwichtig samenspel tussen lichaam en geest (rust en concentratie) waarbij een opeenvolging van vloeiende en cirkelvormige bewegingen traag en continu worden uitgevoerd. Deze bewegingen zorgen ervoor dat de levensenergie (Chi) vrij door het lichaam kan stromen. Tai chi leert je aandacht naar het hier en nu te brengen en het ontwikkelen van gewaarworden. Met Tai chi leer je los te laten, ontspannen te zijn, mee te bewegen met wat je overkomt en in je kracht te komen.